Tekstgrootte
kleiner groter

Ziekte, medicijngebruik & bijwerkingenIk heb koorts /ben ziek. Kan ik mij laten vaccineren?

Indien mogelijk kunt u uw afspraak verzetten en komt u als u niet ziekt bent of koorts hebt. Koorts hoeft niet te betekenen dat u niet gevaccineerd kunt worden. Wel is het belangrijk om te weten waarom u koorts hebt.


 

Ik gebruik antibiotica. Kan ik mij laten vaccineren?

Dat hangt af van de reden waarom u antibiotica gebruikt. Heeft u een acute infectieziekte? Dan is het vaak beter om de vaccinatie uit te stellen.Ik heb een aandoening/ik gebruik medicijnen. Kan ik mij laten vaccineren?

Dat hangt af van uw aandoening of van welke medicijnen u gebruikt. Tijdens een afspraak geeft een verpleegkundige of een arts van GGD Groningen u een persoonlijk advies. Vooraf kunt u ook uw (huis)arts om advies vragen.Kan ik klachten krijgen na de reisvaccinatie?

Alle vaccins kunnen bijwerkingen geven, maar de meeste mensen ondervinden weinig of geen klachten van de vaccinaties. De meest voorkomende klachten zijn  pijn, stijfheid of roodheid rondom de injectieplaats. Vaccinaties kunnen soms wat grieperige klachten geven tot 10 dagen na de vaccinatie. Ernstige bijwerkingen zijn zeer zeldzaam.

Deel deze pagina op