Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

22 GGD’en starten eerder met vaccineren

Geplaatst op: 3 januari 2021

7 januari 2021
Aanpassing op dit nieuwsbericht:
De aftrap van het vaccineren tegen corona was op woensdag 6 januari 2021, in de regio Hart van Brabant. Andere regio’s starten, zoals aangegeven in onderstaand schema.

De GGD’en starten eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers. De aftrap in de eerste 3 regio’s blijft ongewijzigd op vrijdag 8 januari 2021.

“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen,” aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de overkoepelende organisatie van alle GGD’en.

Startdatum per regio

  • 8 januari: Rotterdam en Utrecht
  • 11 januari: Amsterdam, Drenthe en Haaglanden
  • 15 januari: vaccinaties in heel Nederland; in Groningen in MartiniPlaza

Drukte verwacht bij start afspraken maken voor vaccinatie

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari 2021 veel zorgverleners van verpleeg- en verzorgingsinstellingen bellen om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie. Daarom zetten we gedurende de dag 2000 mensen in om afspraken te maken. Toch kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn waarop de wachttijden langer zijn.

Is de wachttijd lang of komt u er niet doorheen? Dan adviseren wij het op een ander moment nogmaals te proberen. Rustige(r) momenten zijn in de regel rondom lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 geopend, dus iedereen die een afspraak wil maken heeft daar ruimschoots de mogelijkheid toe.

Meer informatie over de vaccinatie in januari staat in het nieuwsbericht van GGD GHOR Nederland: “Alle seinen op groen voor 8 januari”.