Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Aandacht voor meisjesbesnijdenis tijdens Zero Tolerance Day

Geplaatst op: 1 februari 2022

1 februari 2022

Tijdens Zero Tolerance Day wordt aandacht gevraagd voor meisjesbesnijdenis, ook wel vrouwelijke genitale verminking genoemd. Dit jaar vindt deze bijeenkomst in Groningen plaats op 7 februari a.s.

Zero Tolerance Day

Zero Tolerance Day vindt jaarlijks plaats en is gericht op het uitbannen van vrouwelijke genitale verminking. Het thema is dit jaar: Zichtbaar door Samenwerking. Waar kunnen vrouwen en meisjes terecht? Wat wordt er gedaan in Nederland om meisjesbesnijdenis te voorkomen? Welke zorg is er beschikbaar? Meisjesbesnijdenis heeft grote gevolgen voor vrouwen en meisjes. Daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Tijdens de online Zero Tolerance Day bijeenkomst op 7 februari komen landelijke en Groningse partijen samen om te laten zien welke aanpak wordt gebruikt in de provincie. En hoe belangrijk de onderlinge samenwerking is voor tijdige signalering ter voorkoming van meisjesbesnijdens én om de juiste voorlichting en zorg te kunnen bieden zodat vrouwen stap voor stap de juiste begeleiding en hulp krijgen.

Door kennis, ervaringen en verhalen uit te wisselen kunnen professionals en ervaringsdeskundigen nog meer van elkaar leren en beter samenwerken. Met als doel om nog beter zichtbaar te zijn en om meisjesbesnijdenis uit de wereld te helpen. Wethouder Isabelle Diks (Groningen) opent de bijeenkomst.

Over de organisatie

De organisatie van Zero Tolerance Day ligt in handen van Platform 6/2 en Pharos. Aan deze Groningse editie werken Sense Noord-Nederland en de gemeente Groningen mee. In Sense Noord-Nederland werken de drie noordelijke GGD’en samen. Bij Sense kan iedereen met vragen terecht over de preventie van meisjesbesnijdenis en is er ook hulp en begeleiding voor meisjes en vrouwen die besneden zijn.

Lees hier verder voor het programma en aanmelding.
Benieuwd hoe Zero Tolerance Day er vorig jaar uit zag? Bekijk hier de video van Zero Tolerance Day 2021.