Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Aandacht voor water tijdens de Nationale Kraanwaterdag

Geplaatst op: 27 september 2023

27 september 2023

Op woensdag 27 september 2023 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk de Nationale Kraanwaterdag. Die dag is er extra aandacht voor kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser. Wist je dat Nederlands kraanwater uniek is in dat het geen chloorsmaak heeft? Tap dus eens zo’n lekker ‘gemeentepilsje’ uit de kraan. Je hebt geen duur bronwater meer nodig!

Kraanwater is gezond

GGD Groningen stimuleert het drinken van kraanwater. Iedereen moet namelijk 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Je hebt dit nodig om niet uit te drogen. Je verliest namelijk vocht als je bijvoorbeeld ademt, zweet en slaapt. Water drinken is dan logisch: water bevat geen calorieën en het is niet schadelijk voor het gebit. Kortom: de gezonde keuze.

Toch kiest niet iedereen altijd direct voor water als hij/zij dorst heeft. Maar juist door water op school, tijdens activiteiten in de buurt of bij het sporten te drinken, wordt het de normaalste zaak van de wereld. Als GGD brengen we de voordelen van water drinken onder de aandacht bij gemeentes, scholen, organisaties en bedrijven. Bijvoorbeeld door leuke acties tijdens de Nationale Kraanwaterdag te steunen.

 Activiteiten in de provincie

Tijdens de Nationale Kraanwaterdag organiseren gemeenten, het Waterbedrijf Groningen, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en bedrijven verschillende activiteiten in de provincie.

Gemeente Westerkwartier

Bijvoorbeeld in gemeente Westerkwartier. Deze gemeente schenkt aandacht aan water drinken bij activiteiten die Sociaal Werk de Schans uitvoert, bijvoorbeeld door watertonnen te plaatsen en bidons uit te delen. Verder maken leerlingen gretig gebruik van watertappunten op de middelbare scholen. Ook de naschoolse activiteiten worden niet vergeten: onder andere Tijd voor Toekomst brengt het belang van water drinken onder de aandacht.

Gemeente Pekela

In de gemeente Pekela openen de wethouder en de directeur van het Waterbedrijf Groningen de Nationale Kraanwaterdag. Ambassadeur Juvat Westendorp verzorgt de warming up voor de leerlingen. Daarna gaan zij allerlei leuke en spannende activiteiten doen, zoals waterpret, gastlessen en een waterchallenge. De activiteiten zijn niet alleen voor leerlingen. Iedereen mag aansluiten!