Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

App CoronaMelder nu voor iedereen beschikbaar

Geplaatst op: 12 oktober 2020

Vanaf nu kan iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. Deze app informeert je als je mogelijk met het coronavirus bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt CoronaMelder?

De CoronaMelder-app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent.

Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kan laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

  • CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek.
  • De app weet niet wie of waar je bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat je je blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak je handen wassen.
  • Op coronamelder.nl vind je alle informatie over de app.
  • Vind je het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen je helpen bij het installeren.

Helpdesk CoronaMelder

  • Bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280 (gratis). Hier kun je ook terecht met technische vragen over de app.

Meer weten?

Op coronamelder.nl vind je alles wat je wilt weten over de app. Bijvoorbeeld dat het downloaden van CoronaMelder altijd vrijwillig is en dat de app niet om je persoonsgegevens vraagt. De app weet dus niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent.

Download CoronaMelder ook om te voorkomen dat je onbewust anderen besmet! Alleen samen krijgen we corona onder controle.