Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

AquaMarijn ontvangt vignet Gezonde School

Geplaatst op: 5 september 2019

Christelijke basisschool AquaMarijn heeft het vignet Gezonde School op het gebied van ‘welbevinden’ behaald. Op donderdag 5 september 2019 onthulden wethouder Carine Bloemhoff en directeur Jos Groenewold het vignet. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat, zoals ‘welbevinden,’ mag de school zich gedurende 3 jaar een Gezonde School noemen.

Welbevinden kinderen belangrijk
Om te kunnen leren, talenten te ontwikkelen en op te groeien tot gezonde volwassenen is het van belang dat leerlingen zich prettig voelen op school. Belangrijk is dat ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, fouten te maken en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Leerlingen die zich verbonden voelen met school en over betere sociale en emotionele vaardigheden beschikken, zijn gemotiveerder om te leren en halen vaak betere cijfers op school.

Vier pijlers
CBS AquaMarijn heeft laten zien dat ze werkt met de 4 pijlers van de Gezonde School:
– gezondheidseducatie
– fysieke en sociale omgeving
– signaleren
– beleid.

Trots op school
Directeur Jos Groenewold van de AquaMarijn is trots om een Gezonde School te zijn. “Nu het vignet Gezonde School goed zichtbaar is opgehangen, kan iedereen zien dat onze school echt een gezonde school is! Een school waar je met plezier naar toe gaat en waar kinderen zich veilig en gewaardeerd voelen.”

Over de ‘Gezonde School’
De Gezonde School is een initiatief van een groot aantal landelijke gezondheidsorganisaties die samenwerken met GGD GHOR Nederland om scholen zo goed mogelijk te ondersteunen in het werken aan gezondheid op school.

Er zijn verschillende themacertificaten te behalen. Het vignet Gezonde School staat voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige omgeving en een goed klimaat. Hierbij is aandacht voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. En dat draagt weer bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

Meer informatie vindt u ook op onze website: Gezonde School