Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Over de boosterprik

Geplaatst op: 12 november 2021

Dit bericht is aangepast op 15 december 2021 met nieuwe informatie over de boosterprik. 

Sinds november geeft GGD Groningen de boosterprik tegen corona. De booster is bedoeld om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames op hoog niveau te houden. 

Voor wie
Vanaf 15 december 2021 kunnen de mensen van 60 jaar en ouder die minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie of coronabesmetting hebben gehad een afspraak maken voor de boostervaccinatie. Dit is vanwege de opmars van de omikronvariant. Zij kunnen online een afspraak maken voor de boosterprik.

Later volgt de uitnodiging voor mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Dat gaat van oud naar jong. Voor hen geldt ook dat zij de booster 3 maanden na de laatste vaccinatie of coronabesmetting kunnen krijgen. Uiterlijk in de tweede helft van januari krijgt iedereen van 18 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden.

Samen met partner een vaccinatie
Mensen die samen met hun partner willen komen, wachten totdat de partner ook de uitnodigingsbrief heeft gekregen. Bel niet naar GGD Groningen. Wij kunnen de afspraak niet maken. De partner moet 60 jaar of ouder zijn. En voor de partner geldt uiteraard ook dat de laatste volledige coronavaccinatie of besmetting met covid-19 drie maanden geleden moet zijn.

Vaccinatielocaties
De boosterprik wordt gegeven op de verschillende locaties van GGD Groningen, verspreid over de provincie.

Meer informatie
Meer informatie over de boosterprik is hier te vinden en op de website van de Rijksoverheid.