Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Boostervaccinatie voor jongeren beschikbaar bij GGD Groningen

Geplaatst op: 7 maart 2022

7 maart 2022

Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar kunnen een boostervaccinatie tegen het coronavirus halen. Vanaf 7 maart 2022 kunnen zij een afspraak hiervoor maken.

Waarom een booster?

Jongeren die de eerste twee vaccinaties tegen corona hebben gehad worden niet of nauwelijks ziek van de omikronvariant van het coronavirus. Bij een besmetting zijn er meestal milde klachten. Ook is de kans op een ziekenhuisopname heel klein. Met de boosterprik krijgt de afweer een extra oppepper tegen het coronavirus. Jongeren krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer. Volgens het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) is dit vaccin voldoende veilig en effectief als booster voor jongeren.

Kiezen voor de booster

Jongeren maken zelf de keuze om de boosterprik wel of niet te halen. 16- en 17-jarigen maken deze keuze zelf. Wie jonger is overlegt met de ouders of verzorgers. Bij het maken van de afspraak en op de vaccinatielocatie zelf bespreekt een medewerker van de GGD de keuze van de jongere voor de boosterprik.

Afspraak maken

Op iedere vaccinatielocatie van GGD Groningen kan een jongere de boostervaccinatie halen. Wel is het nodig om eerst een afspraak te maken via 0800 – 7070. Jongeren ontvangen geen brief hierover.