Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Nieuwe corona-vaccinatielocatie in Veendam

Geplaatst op: 12 februari 2021

12 februari 2021

Op woensdag 17 februari 2021 start GGD Groningen met vaccineren tegen het coronavirus aan de Zwaaikom 20 in Veendam. De locatie in Veendam is de eerste locatie buiten de stad Groningen. We gaan in Veendam vaccineren met het vaccin AstraZeneca. Bij de vaccinatielocatie MartiniPlaza gebruiken we het vaccin Pfizer/BioNTech.

Locatie
De nieuwe locatie aan de Zwaaikom 20 (voormalige Renault-dealer) wordt ingericht als vaccinatie- én testlocatie. Het vaccineren is strikt gescheiden van het testen. Er komen aparte ingangen en aparte uitgangen voor beide onderdelen. De bezoekers gaan zowel bij het testen als vaccineren lopend naar binnen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

Vaccineren
De vaccinatie vindt plaats in één van de zes prikkamers, waar het vaccin AstraZeneca wordt toegediend. We vaccineren alle dagen van de week van 9.00 tot 17.00 uur. De eerste groep die hier gevaccineerd wordt, zijn zorgmedewerkers verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo.

Testen
De huidige locatie aan de Schippersstraat 33 in Veendam blijft ook bestaan als testlocatie. Dagelijks zit deze locatie vol met testafspraken en daarom wordt de locatie aan de Zwaaikom 20 ook ingericht als testlocatie. De voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang.