Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Datadiefstal

Geplaatst op: 26 januari 2021

Update: 26 februari 2021


Aanpassing bereikbaarheid landelijk informatienummer datadiefstal

De bereikbaarheid van het landelijk nummer voor mensen met vragen naar aanleiding van de datadiefstal is aangepast. Het nummer 085-1308226 is vanaf 24 februari op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 17.00 uur.


Oorspronkelijk bericht:

Afgelopen weekend zijn 2 medewerkers van het landelijk coronatest-callcenter aangehouden op verdenking van datadiefstal. Zij zouden tegen betaling persoonsgegevens uit de GGD-systemen hebben aangeboden. Terwijl veel Nederlanders grote negatieve gevolgen van het coronavirus ondervinden, willen criminelen persoonlijk gewin halen uit de gegevens van mensen die zich laten testen.

GGD GHOR Nederland, de overkoepelende brancheorganisatie van de 25 GGD’en, heeft aangifte gedaan en de zaak is door de politie en het Openbaar Ministerie in behandeling genomen.

Wij begrijpen heel goed dat mensen van wie de gegevens in onze systemen zitten ongerust zijn en vragen hebben. Daarom is er een speciaal telefoonnummer ingesteld waar je terecht kunt met je vragen en zorgen: 085-1308226. Dit nummer is vanaf 29 januari 2021 bereikbaar van 09.00 tot 21.00 uur, 7 dagen in de week. In de volgende link lees je hoe het nu echt zit met het stelen van data uit onze GGD-systemen: https://ggdghor.nl/actueel-bericht/ggd-en-haar-data-hoe-zit-het-echt-een-repliek/.

Een lijst met vragen & antwoorden vind je op de website van GGD GHOR.