Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Logo GGD Groningen - 100-jarig jubileum
Waar ben je naar op zoek?

Deelnemers gezocht voor Centering Parenting

Geplaatst op: 12 februari 2019

In Groningen start het team Jeugdgezondheidszorg in de Wijert op dinsdag 12 maart een nieuwe groep Centering Parenting. Samen met andere ouders praat je over ouderschap en het opvoeden van je kind. De bijeenkomst is van 13.00 tot 15.00 uur aan de PC Hooftlaan 1a in
Groningen. Ouders van baby’s geboren tussen 12 januari en 12 februari 2019 kunnen zich aanmelden bij de jeugdverpleegkundige of via de Telefonische Advisering op 050 367 49 91.

Meer informatie over Centering Parenting

Het eerste jaar met je baby is vaak een mooie, maar soms ook zware periode. Het is fijn om deze periode te delen met andere ouders. Bij Centering Parenting komen ouders met hun baby`s van dezelfde leeftijd bij elkaar om de ontwikkeling van de baby en het gezin te bespreken, samen met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Ouders worden op deze manier actief betrokken door:

  • zorgen te delen met het consultatiebureau en met een andere groep ouders.
  • meer tijd te hebben met de jeugdverpleegkundige of jeugdarts.
  • zelf de gezondheid en ontwikkeling van de baby te kunnen volgen.
  • ervaringen uit te kunnen wisselen in de groep.

Ouders leren zelf de baby wegen en meten en zijn actief betrokken bij de zorg en gezondheid van de baby. Ook leren ze hoe gezondere keuzes gemaakt kunnen worden voor henzelf als gezin en de baby.

In de groep bespreken we onderwerpen die belangrijk zijn voor het gezin en de baby. Ouders ontmoeten andere ouders waardoor ze ervaringen kunnen delen en zo nodig elkaar kunnen steunen. De bijeenkomsten zijn op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van het eerste jaar.