Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Drukte op vaccinatie- en testlocaties bij GGD Groningen

Geplaatst op: 9 november 2021

9 november 2021

Afgelopen week heeft GGD Groningen meer coronavaccinaties gezet dan in de weken ervoor. Met name op de nieuwe locatie aan de Osloweg in de stad Groningen en op de tijdelijke locaties in de provincie was het drukker dan in de afgelopen weken. Ook worden er dagelijks meer mensen getest op de verschillende testlocaties. Op alle GGD-locaties heeft GGD Groningen voldoende mogelijkheden om snel op te schalen en hierdoor kan de GGD de toenemende drukte goed aan.

Achtergrond
De drukte bij het vaccineren kan verschillende redenen hebben:

 • Persconferentie:
  Op 2 november jl. zijn nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Hierdoor kiezen mensen er nu alsnog voor om zich te laten vaccineren.
 • Dichtbij huis:
  In oktober is de GGD gestart met het vaccineren op tijdelijke locaties in de provincie. Inmiddels wordt er nu in zeven verschillende plaatsen geprikt. Zo kan men dichtbij huis een vaccinatie halen. Veel Groningers maken hier gebruik van.
 • Derde prik:
  Sinds kort komen ook mensen met ernstige afweerstoornissen in aanmerking voor de derde prik. Zij zorgen er ook voor dat er meer gevaccineerd wordt.
 • Goed weer:
  Tot slot leert de ervaring dat goed (rustig) weer en de opening van een nieuwe locatie extra mensen aantrekt.

Prikken met of zonder afspraak
Op alle locaties is het mogelijk om een vaccinatie te halen met of zonder afspraak. Dit geldt voor een eerste of een derde prik. Wie voor de derde vaccinatie komt, moet wel de uitnodigingsbrief van zijn of haar medisch specialist meenemen. Er zijn genoeg mogelijkheden om zonder afspraak langs te komen. Soms moet men even wachten. Lees hier verder voor alle praktische informatie over vaccineren.

Testen
Ook op de testlocaties is het druk. Bij GGD Groningen is het nog steeds mogelijk om op korte termijn een testafspraak te maken. Wie ’s ochtends met klachten uit bed komt, kan in de loop van de dag op één van de tien testlocaties terecht. Lees hier verder voor alle informatie over testen.