Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Dutch Food Week van start

Geplaatst op: 5 oktober 2021

5 oktober 2021

Van 9 tot en met 16 oktober 2021 bruist het in Groningen van allerlei evenementen rondom voedsel. Het verhaal ‘van grond tot mond’ wordt verteld. Gezond koken en genieten van eten is in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit. De Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.

FoodSpelen en Kok in de Klas
Jong Leren Eten van GGD Groningen en de provincie Groningen organiseren in de Dutch Food Week de FoodSpelen en Kok in de Klas voor scholen. Binnen het Jong Leren Eten-programma werken het Rijk, kinderopvang, scholen, lokale overheden en maatschappelijke organisaties samen. Het doel is om kinderen en jongeren (meer) in aanraking te brengen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken. Om kinderen te laten zien waar hun eten vandaan komt en hoe je het bereidt, zijn alle basisscholen uitgenodigd voor de FoodSpelen en Kok in de Klas.

Meer over de FoodSpelen
Zeven boeren van ‘De Boer op Noord’ doen mee en ontvangen schoolklassen. Ze bieden een educatieve kennismaking met een melkvee-, akkerbouw- of zoogkoeienbedrijf. Met diverse spelletjes gaan leerlingen producten verzamelen op de boerderij waarmee ze iets lekkers gaan maken om dat vervolgens samen op te eten. Tijdens de FoodSpelen krijgen alle deelnemers een schort als aandenken, om thuis te gebruiken.

Meer over Kok in de Klas
Hier doen 52 schoolklassen uit heel Groningen aan mee. Deze activiteit biedt de mogelijkheid om gezamenlijk in de klas een maaltijd te bereiden. Hiervoor is een online filmpje gemaakt met instructies van een chef-kok. De bijbehorende ingrediënten worden kosteloos vooraf bij de school afgeleverd. Scholen die ook aan de slag willen met Kok in de Klas kunnen online nog meedoen met een online smaakles (video, 21 minuten).