Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Corona-vaccinaties algemeen

Sinds 15 januari 2021 vaccineert GGD Groningen tegen het coronavirus. De grootste vaccinatieoperatie ooit. 

Door te vaccineren bescherm je jezelf, je familie, vrienden en kwetsbaren tegen het coronavirus. Zo krijgen wij corona elke dag meer onder controle, zodat we straks weer zonder afstand bij elkaar kunnen zijn.

  • Vaccinatie beschermt mensen tegen ernstige gevolgen van corona. Dat betekent dat er na vaccinatie minder mensen met corona in het ziekenhuis terechtkomen. Dit helpt om de druk op de zorg te verlagen.
  • Het is goed om te benadrukken dat de volledige bescherming pas effectief wordt na toediening van de tweede prik. Na vaccinatie, zeker na de 1e, moet je de coronamaatregelen blijven opvolgen.
  • Folder over coronavaccinatie in Nederland in 13 talen.
  • Je kunt over de corona-vaccinaties ook een video in begrijpelijke taal bekijken.
  • Of bekijk de praat-plaat ‘Prik tegen corona.

Landelijke websites over corona-vaccinaties

Landelijk telefoonnummer over corona en corona-vaccinaties

  • Voor alle algemene vragen over corona en corona-vaccinaties: 0800 1351.
  • Dagelijks bereikbaar van 8.00 – 20.00 uur.

Vaccinatiebewijs

Na vaccinatie tegen het coronavirus bij GGD Groningen krijg je een vaccinatiebrief met hierop de registratie van de coronavaccinatie. Deze kun je bewaren in het zogenaamde gele boekje (vaccinatiepaspoort). Als je wilt, zetten we een stempel in je gele boekje (vanaf 21 mei 2021). Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen en antwoorden over het gele boekje.

Zowel de vaccinatiebrief met de registratie als het gele boekje zijn geen officiële vaccinatiebewijzen. De overheid werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders. Dit is een onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe kom ik aan een leeg exemplaar van het vaccinatiepaspoort (gele boekje)?

  • Een blanco exemplaar kun je bestellen via SDU.
  • Bij GGD Groningen kun je alleen het vaccinatiepaspoort aanschaffen wanneer je voor reizigersvaccinaties komt. Het heeft geen zin om ons te bellen voor een nieuw exemplaar wanneer je dit wilt gebruiken voor registratie van de coronavaccinatie.

In onderstaande video zie je hoe het vaccineren in z’n werk gaat.