Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Herhaalprik | najaar 2022

Dit najaar kan iedereen van 12 jaar of ouder met een afgeronde basisserie tegen corona een herhaalprik met het vernieuwde coronavaccin krijgen. De herhaalprik kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting worden gegeven.

Waarom een herhaalprik dit najaar?

Met een vaccinatie ben je minder bevattelijk voor corona en word je minder ziek dan wanneer je geen prik hebt gehaald. Vandaar dat het belangrijk is om de afweer op peil te houden.
Door je te laten vaccineren met een herhaalprik is de kans kleiner dat je in het ziekenhuis terecht komt. De zorg blijft daardoor ook beschikbaar voor mensen met andere zorgvragen dan corona.

Wie is wanneer aan de beurt?

De eerste groepen die voor de herhaalprik worden uitgenodigd, zijn mensen met een verhoogd risico op ernstige ziekte bij een coronabesmetting en zorgmedewerkers. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl.

Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden

  • mensen vanaf 60 jaar;
  • mensen vanaf 12 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik;
  • bewoners van zorginstellingen;
  • mensen met het syndroom van Down.

Vanaf dinsdag 13 september 2022 ontvangen 60-plussers een uitnodiging van het RIVM.

Vanaf begin oktober ontvangen mensen van 12 tot en met 59 jaar die jaarlijks voor de griepprik worden uitgenodigd de uitnodiging voor de herhaalprik van hun huisarts.

Zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact worden medio september uitgenodigd door hun werkgever.

12 tot en met 59 jaar

Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar een herhaalprik halen. Zij worden hierover geïnformeerd via verschillende (social)mediakanalen.