Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Herhaalprik tegen corona

Iedereen vanaf 60 jaar, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het downsyndroom en bepaalde volwassenen met een ernstige immuunstoornis kan zonder afspraak een herhaalprik tegen corona krijgen. Deze kwetsbare groepen lopen een groter risico op ernstige ziekte als zij besmet raken met het coronavirus.

Hoe werkt het?

  • Mensen van 60 jaar en ouder hebben, op volgorde van hun vorige vaccinatie, een uitnodigingsbrief ontvangen. Per 11 april 2022 is geen afspraak meer nodig voor het krijgen van een herhaalprik. Wanneer iemand niet mobiel is en het niet mogelijk is om naar de GGD te komen, kan in overleg met de huisarts thuis worden geprikt.
  • Bewoners van verpleeghuizen worden gevaccineerd door de eigen medische dienst of door de GGD.
  • Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zij kunnen voor hun prik terecht bij GGD Groningen of worden in de instelling waar zij wonen gevaccineerd.
  • Mensen met een ernstige immuunstoornis hebben in oktober 2021 van hun medisch specialist een uitnodiging gekregen voor een derde prik als onderdeel van hun basisserie. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij drie maanden na de derde prik hun boosterprik halen. Als deze mensen in aanmerking komen voor een extra herhaalprik worden zij hiervoor opnieuw uitgenodigd.

Waar kan ik terecht?

Als je voor de herhaalprik naar de GGD komt, kun je zonder afspraak terecht op een vaccinatielocatie in de provincie Groningen.

Tijd tussen laatste coronavaccinatie en herhaalprik

De kwetsbare groepen krijgen, zoals hierboven beschreven, 3 maanden na hun laatste coronavaccinatie een uitnodiging voor een herhaalprik.

Meer informatie