Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Planning corona-vaccinaties

Wie kan een afspraak maken voor een coronavaccinatie?

Boosterprik

Vanaf vrijdag 19 november 2021 starten we met het geven van een zogenaamde boosterprik bij 80-plussers. De boosterprik is een extra prik, bedoeld om de beschermende werking van het vaccin hoog te houden.

De boosterprik is bedoeld voor alle 60-plussers, maar wordt eerst aangeboden aan 80-plussers. Vanaf donderdag 18 november vallen de eerste uitnodigingen op de deurmat. In de brief staat hoe je een afspraak kunt maken (telefonisch of online). ben je aan de beurt, maar heb je nog geen brief ontvangen? Dan kun je alvast contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Tijd tussen eerste vaccinatie(s) en de boostervaccinatie
De boostervaccinatie moet minimaal 6 maanden na de laatste coronavaccinatie(s) gegeven worden. Heb je corona gekregen na de vorige vaccinatie(s)? Dan moet er 6 maanden tussen de besmetting en de boostervaccinatie zitten.

Geboren in 1945 of eerder?
Dan kun je een afspraak maken voor de boosterprik.

Kijk op Rijksoverheid.nl voor meer informatie over de boosterprik

Bekijk de animatie over de boosterprik 

3e vaccinatie

De 3e vaccinatie is bedoeld voor pati├źnten met een ernstige afweerstoornis. Vanaf 7 oktober 2021 krijgt iedereen die in aanmerking komt voor een 3e vaccinatie een uitnodiging via de medisch specialist.

De uitnodiging voor deze vaccinatie krijg je van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ze worden vanaf 7 oktober verstuurd.

In de brief staat het telefoonnummer en een code waarmee je de afspraak voor deze 3e prik kan maken.

Ook is het mogelijk om zonder een afspraak te komen voor de 3e prik. Kijk op prikkenzonderafspraak.nl voor meer informatie.

Belangrijk!
Kom je voor een 3e prik, met of zonder afspraak? Neem altijd de uitnodigingsbrief van het RIVM mee.


12 jaar of ouder

Op dit moment kan iedereen van 12 jaar of ouder een afspraak maken of langskomen op een van onze priklocaties zonder afspraak.

Klik hier voor meer informatie.