Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Schadelijke stoffen in huis

Lees meer over asbest, kwik, koolmonoxide en lood op ggdleefomgeving.nl.

GGD Leefomgeving is een samenwerking van de volgende GGD’en: Groningen, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Twente, IJsselland, regio Utrecht, Zeeland, Drenthe, Brabant-Zuidoost, Hart voor Brabant, West-Brabant, Hollands-Midden, Noord- en Oost-Gelderland & Kennemerland.

Ventilatie

Goed ventileren is belangrijk voor het verwijderen van schadelijke stoffen en vocht uit je woning. Bij goede ventilatie komt er continu schonere lucht van buiten in je huis. Zelfs als je dichtbij een drukke weg woont is de lucht buiten schoner dan de lucht binnen. Door goede ventilatie ververst de lucht en verdwijnen schadelijke stoffen snel. Zo verbetert het binnenmilieu van je woning.

Tips voor goede ventilatie:

  • Heb je roosters in je ramen? Zet die dan 24 uur per dag open. Heb je geen roosters? Zet dan in elke kamer een raampje op een kier.
  • Zet elke dag een kwartier de ramen tegenover elkaar open. Dan waait het lekker door.
  • Ga je wassen, klussen, koken of douchen? Zet dan de mechanische afzuiging op de hoogste stand.

Schadelijke stoffen

Veel voorkomende schadelijke stoffen in je huis zijn:

Heb je gezondheidsklachten? Neem dan contact op met je huisarts. Wil je meer weten over schadelijke stoffen, zoals asbest, kwik, koolmonoxide, lood, PUR, radon of thoron? Neem dan contact op met GGD Groningen.