Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Logo GGD Groningen - 100-jarig jubileum
Waar ben je naar op zoek?

Gezondheidsenquête

Gemeenten hebben de wettelijke taak om de gezondheid van hun inwoners in kaart te brengen, zoals vastgelegd in de wet Publieke Gezondheid. GGD Groningen voert deze taak uit, door elke vier jaar een gezondheidsenquête af te nemen onder zowel volwassenen als jongeren op het voortgezet onderwijs.

De gezondheidsenquête voor volwassenen voeren wij sinds 1990 iedere vier jaar uit. We onderzoeken hoe gezond de inwoners van de provincie Groningen zijn.

Inwoners vanaf 19 jaar beantwoorden vragen over bijvoorbeeld ervaren gezondheid, zorggebruik, mentaal welbevinden, beweging, alcoholgebruik, roken en hun leefomgeving.

In het najaar van 2016 hebben ruim 36.000 volwassenen uit de provincie Groningen deelgenomen aan dit onderzoek. De uitkomsten van deze enquête leest u onder andere in het Gezondheidsprofiel volwassenen 2016.

De gezondheidsenquête onder jongeren op het voortgezet onderwijs voeren wij iedere vier jaar uit. Het onderzoek wordt uitgevoerd op school in klas 2 en 4.

In het najaar van 2015, tijdens de meest recente editie van dit onderzoek, hebben ruim 8.000 jongeren deelgenomen aan het onderzoek van GGD Groningen.

Download hier onze rapporten. De informatie uit deze rapporten mag gebruikt, gekopieerd en vrij verspreid worden. Echter niet voor commerciële doeleinden.

Zorg daarbij altijd voor een correcte bronvermelding: ‘GGD Groningen (jaar van uitgave). Titel van het rapport. Bijvoorbeeld: GGD Groningen (2017). Aardbeving en gezondheid’

Meer over de wet Publieke Gezondheid lees je op de website van het RIVM.

Meer weten over ons onderzoek?

Neem contact op met de afdeling Advies en Beleid Publieke Gezondheid. Bel 050 3674075 of mail naar adviesenbeleid@ggd.groningen.nl.