Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Gehoorschade door te harde muziek

Door de hoorstichting is onlangs een onderzoek uitgevoerd naar gehoorschade door harde muziek. Elk jaar komen er duizenden jongeren bij met blijvende gehoorschade door te harde muziek. Dit komt voornamelijk door het verkeerd gebruik van audioapparatuur, of in discotheken bij het uitgaan.

Waarschijnlijk is dit een onderschatting, want het is gebleken dat een tiende van de jongeren van 13 tot 15 jaar al een meetbare gehoorschade heeft opgelopen. En honderdduizend jongeren tussen 15 en 25 jaar hebben een gehoorverlies dat zo ernstig is dat ze in de sociale omgang gehandicapt zijn.

Hoe weet ik of ik gehoorschade heb?

De meeste mensen ervaren tijdelijk gehoorverlies na blootstelling aan te hard geluid. Ook kan een tijd een piep in het oor of oorsuizen optreden. Dit kan al na één bezoek aan een discotheek of een muziekevenement. Wanneer de blootstelling te vaak of te lang is, kunnen de symptomen blijvend zijn.

Hoe test ik mijn gehoorschade?

Op de website van Oorcheck kun je zelf de kwaliteit van je gehoor meten. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan een audicien.

Meer informatie?