Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Gezondheidsonderzoek 5-jarigen voortaan op consultatiebureau

Geplaatst op: 18 augustus 2021

19 augustus 2021

GGD Groningen voert het gezondheidsonderzoek voor 5-jarigen niet langer uit op de basisschool, maar op het consultatiebureau. In de afgelopen maanden is hiermee gestart in 5 gebieden in de provincie Groningen. Vanaf augustus 2021 vinden alle onderzoeken voor deze leeftijdsgroep plaats op het consultatiebureau.

Achtergrond

GGD Groningen wil met de nieuwe werkwijze ouders meer betrekken bij de zorg en ontwikkeling van hun kind. Daarom is het niet meer vanzelfsprekend dat een 5-jarige op de basisschool wordt onderzocht, zonder zijn/haar ouders erbij. GGD Groningen heet ouder en kind nu welkom op het consultatiebureau bij hen in de buurt. In het voorjaar is gestart met deze werkwijze in 5 gebieden in de provincie. Ouders geven aan dat zij enthousiast zijn. Zij voelen zich meer betrokken bij het onderzoek van hun kind en kunnen direct de ontwikkeling van hun kind bespreken.

Gezondheidsonderzoek 5-jarigen

Het onderzoek bestaat uit 2 onderdelen. Ouders vullen thuis een vragenlijst in over de ontwikkeling van hun kind. Op het consultatiebureau test de doktersassistent de ogen en oren en meet lengte en gewicht. Ook kijkt men naar de manier van bewegen van het kind. Ouders kunnen vragen over de groei en ontwikkeling van hun kind bespreken. Meer informatie lees je hier.