Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GGD Groningen begeleidt terugkeer studenten Vindicat

Geplaatst op: 5 maart 2020


GGD Groningen neemt maatregelen om de terugreis van de groep wintersporters van studentenvereniging Vindicat uit Noord-Italië te coördineren. Op die manier wil de GGD voorkomen dat het nieuwe coronavirus zich eventueel via deze groep verspreidt. De studenten zonder klachten kunnen de terugreis aanvaarden. Zij krijgen extra voorlichting. Indien onderweg klachten ontstaan wordt voor terugkeer in Groningen bemonsterd. De studenten krijgen hetzelfde advies als andere Nederlanders die terugkomen uit een risicogebied.

GGD Groningen heeft deze week dagelijks contact gehad met de reisleiding van Vindicat. Onder meer om de studenten te voorzien van informatie en tips om besmetting met het virus te voorkomen.

RIVM en GGD Groningen hebben geen medische noodzaak gezien om de groep vervroegd terug te laten keren. Het besluit om de skireis eerder af te breken is eigenstandig genomen door Vindicat. Voor zover nu bekend zijn er binnen de groep studenten geen klachten die kunnen wijzen op een besmetting met het nieuwe coronavirus.

Bussen
De studenten komen zaterdag met bussen richting Groningen. Voordat de groep begint aan de terugreis, moeten ze eventuele klachten melden. Besmette studenten worden in Italië opgevangen door de lokale autoriteiten. Bij aankomst zaterdag vangt GGD Groningen de studenten gefaseerd op. Dat gebeurt op een nog nader te bepalen locatie. Op deze locatie krijgen de studenten voorlichting, beantwoordt GGD Groningen eventuele vragen en zo nodig worden studenten extra gecontroleerd.