Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GGD Groningen gaat studenten vaccineren op het Zernike complex

Geplaatst op: 15 november 2021

15 november 2021

Van 22 tot en met 26 november a.s. is GGD Groningen met een tijdelijke vaccinatielocatie actief op het Zernike complex.

De locatie wordt op deze plek ingericht om studenten (en medewerkers) van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) dichtbij hun dagelijkse activiteiten de mogelijkheid te geven om zich te laten vaccineren. Ook als er vragen zijn over het vaccineren, kunnen studenten en medewerkers langskomen. Elke dag is er een arts aanwezig om deze te beantwoorden.

Tussen 9.00 en 16.30 uur zijn studenten welkom. Zij krijgen dan het vaccin van Pfizer/BioNTech. Direct wordt dan ook de afspraak gemaakt voor de tweede prik. Deze wordt drie weken later op één van de vaccinatielocaties gezet.

Voor de 1e prik is het niet nodig om een afspraak te maken. Wel is een mondkapje verplicht. En wil je de vaccinatie? Neem dan je ID-bewijs mee.

De vaccinatielocatie is van 22 tot en met 26 november te vinden in het Willem-Alexander Sportcentrum, Zernikeplein 17.

Waarom vaccineren?

Vaccineren tegen corona zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden. Dat is belangrijk voor degene die zich laat vaccineren, maar ook voor familie, vrienden en collega’s. Minder besmettingen zorgen ervoor dat er meer mogelijk is. Lees hier verder over vaccinaties.