Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GGD Groningen is gestart met vaccineren tegen corona

Geplaatst op: 15 januari 2021

Vrijdag 15 januari 2021 is GGD Groningen begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. In het MartiniPlaza zijn eerst 5 vaccinatiekamers ingericht. Dit aantal kan nog uitgebreid worden naar 12. Op deze eerste dag zijn er in totaal 340 vaccinaties ingepland.

GGD-directeur Jos Rietveld: “Vandaag is een belangrijke dag, de start van de grote vaccinatieoperatie in onze strijd tegen het coronavirus. De aankomende drie weken gaan wij 7.000 zorgmedewerkers vaccineren. Wat ik heel erg mooi vind, is dat ruim 90% van de zorgmedewerkers bereid is om zich te laten vaccineren.”

Vanaf vandaag wordt er 7 dagen per week tussen 9.00 en 17.00 gevaccineerd. Dit gebeurt uitsluitend op afspraak. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen zijn de eersten die in aanmerking komen voor de corona-vaccinatie.

De vaccinatielocatie bevindt zich aan de voorkant van MartiniPlaza aan de Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Kom je een vaccinatie halen, dan kun je je auto gratis op het benedendek in de parkeergarage parkeren en te voet naar binnen.

Wil je alvast een kijkje nemen op deze vaccinatielocatie? Bekijk deze video waarin directeur Jos Rietveld vertelt over deze eerste dag.