Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GGD Groningen meet impact corona op jongeren

Geplaatst op: 7 september 2021

7 september 2021

Het coronavirus beheerst al langer dan een jaar onze samenleving. Ook voor jongeren heeft dit verstrekkende gevolgen. GGD Groningen brengt in samenwerking met middelbare scholen de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongeren in kaart. Het gaat om een extra meting van de Gezondheidsmonitor Jeugd en die heet: de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021.

Vragenlijst voor leerlingen in voortgezet onderwijs
GGD Groningen heeft, afgelopen voorjaar alle middelbare scholen uit de provincie Groningen benaderd met de vraag of zij een vragenlijst wilden uitzetten onder hun scholieren in klas 2 en 4. De scholen die deelnemen doen dit tussen 20 september en 26 november 2021. In onze regio doen 39 middelbare scholen mee en naar verwachting zo’n 8.500 jongeren.

Breed landelijk onderzoek
Alle GGD’en voeren de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) en werken hierin samen met GGD GHOR Nederland en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De resultaten van dit vragenlijstonderzoek zullen een overzicht geven van de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren en de impact van corona. Halverwege 2022 publiceren we de resultaten op ggdgroningen.incijfers.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 van GGD Groningen op deze pagina, onder Gezondheidsenquête jongeren. Algemene informatie over de Gezondheidsmonitors staat op www.monitorgezondheid.nl.