Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GGD Groningen neemt alleen nog PCR-test af

Geplaatst op: 30 juni 2021

30 juni 2021

De afgelopen maanden kon je op bijna elke testlocatie in de provincie Groningen een sneltest krijgen. Vanaf 1 juli biedt GGD Groningen alleen nog maar PCR-testen aan. Het duurt daarom langer voordat je de uitslag krijgt. Kinderen krijgen nog wel een sneltest. Wij willen je graag uitleggen waarom we dit doen.

Betrouwbaarder
Steeds minder mensen hebben corona. Om corona echt onder controle te krijgen, willen we de laatste besmettingen ook opsporen. Dit lukt het beste met een PCR-test.

Vaccinaties
Veel mensen zijn al gevaccineerd. We denken dat je weinig virus bij je draagt als je bent besmet terwijl je ook bent gevaccineerd. Met een PCR-test kunnen we dit opsporen, met een sneltest niet.

Foute uitslag
Heel soms is een uitslag positief, terwijl je niet bent besmet. Hoe minder mensen corona hebben, hoe groter die kans wordt. Omdat een PCR-test gevoeliger is, wordt deze kans een stuk kleiner.

Virusvarianten
Veel mensen gaan weer op vakantie. Het RIVM houdt in de gaten of er varianten van het virus worden meegenomen uit het buitenland en hoe die zich verspreiden. Dit kun je alleen onderzoeken met PCR-testen, niet met sneltesten.