Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GGD Groningen opent corona-testlocatie in Hoogezand

Geplaatst op: 22 maart 2021

22 maart 2021

GGD Groningen opent op woensdag 24 maart a.s. een corona-testlocatie in de gemeente Midden-Groningen. Deze testlocatie zit aan de Hora Siccamastraat 2 in Hoogezand en is de tiende GGD-testlocatie in de provincie Groningen. Met 10 testlocaties verspreid over de provincie Groningen is er voor iedere Groninger een testlocatie op korte reisafstand.

Testlocatie
De corona-testlocatie aan de Hora Siccamastraat 2 in Hoogezand maakt gebruik van testkamers. Na het maken van een afspraak kan diegene die zich laat testen zich melden op de afgesproken tijd. Auto’s en fietsen kunnen geparkeerd worden op het parkeerterrein en vanaf daar loopt men naar binnen.

Locatie in Hoogezand
De corona-testlocatie in Hoogezand wordt ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

  • De testlocatie in Hoogezand is geopend van maandag t/m vrijdag, van 9.30 tot 15.30 uur.
  • Coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdrukte tot een minimum beperkt. Ook is er een verkeersregelaar aanwezig.

Vaste looproute
Bij de ingang van de testlocatie staat een informatiebord met instructies voor de bezoekers. Voor de testlocatie geldt een vaste looproute. De looprichting wordt aangegeven met borden.

Testen
Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. Ook mensen, van wie uit bron- en contactonderzoek of via de CoronaMelder app is gebleken dat zij in contact zijn geweest met een besmet persoon, kunnen zich laten testen. Ook als ze geen klachten hebben.

Aan de hand van de testuitslag kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen. Zo kunnen we het virus bestrijden. Een afspraak maken voor een coronatest kan online via coronatest.nl of telefonisch via 0800 – 1202.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het coronavirus op onze overzichtspagina: ggd.groningen.nl.