Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GGD Groningen opent corona-testlocatie in Stadskanaal

Geplaatst op: 9 november 2020

GGD Groningen opent met ingang van woensdag 11 november a.s. een corona-testlocatie in de gemeente Stadskanaal. Deze testlocatie bevindt zich aan Glasblazer 4 in Stadskanaal en is de zesde GGD-testlocatie in de provincie Groningen.

Testlocatie
De testlocatie in Stadskanaal maakt gebruik van testkamers. Na het maken van een afspraak kan diegene die zich laat testen zich melden op de afgesproken tijd. Auto’s en fietsen kunnen geparkeerd worden op het parkeerterrein en vanaf daar loopt men via de voordeur naar binnen.

Locatie in Stadskanaal
De corona-testlocatie in Stadskanaal wordt ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De testlocatie is van maandag t/m vrijdag open van 10.00 tot 15.30 uur.

De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdrukte tot een minimum beperkt. Ook is er een verkeersregelaar aanwezig.

Vaste looproute
Bij de ingang van de testlocatie staat een informatiebord met instructies voor de bezoekers. Voor de testlocatie geldt een vaste looproute. De looprichting wordt aangegeven met borden.

Testen bij klachten
Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. De GGD test alleen mensen met klachten. Aan de hand van de uitslag van de test kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen. Zo kunnen we het virus bestrijden. Een afspraak maken kan online via coronatest.nl of telefonisch via 0800 – 1202.