Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GGD lanceert website gezonde leefstijl

Geplaatst op: 17 mei 2021

17 mei 2021

Hoe blijf je gezond en fit? En hoe zorg je goed voor jezelf, juist in deze bijzondere tijd? Op de nieuwe website ‘Gezond Leven in Groningen’ vind je het antwoord. De website www.gezondleveningroningen.nl is opgezet, omdat medewerkers van GGD Groningen merkten dat er momenteel veel zorgen zijn onder Groningers; bij kinderen, jongeren en volwassenen, maar ook bij ouderen. Speciaal voor alle inwoners van de provincie Groningen verzamelt GGD Groningen nu tips, activiteiten en informatie over een gezonde leefstijl.

Gezond eten, bewegen en ontspannen
Door gezond te eten en regelmatig te bewegen en ontspannen, versterk je je weerstand. En een goede weerstand zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. Gezondheid gaat ook over contact hebben met mensen en kunnen genieten van je leven. Het gaat over meedoen, kunnen praten over je gevoelens, goed voor jezelf kunnen zorgen en ontspannen.

Positieve gezondheid
De inhoud van de website is vanuit een positieve insteek geschreven. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf. Op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Breder dan corona
Het afgelopen jaar lag bij GGD Groningen de nadruk vooral op werkzaamheden rond corona, zoals testen en vaccineren. De GGD doet daarnaast veel andere dingen. Op www.gezondleveningroningen.nl brengen we deze activiteiten in beeld en geven we tips en informatie voor een gezonde levensstijl.

Informatie van andere partijen

Op de website is ook ruimte voor initiatieven van andere partijen uit de provincie. Er gebeurt al veel en door de beschikbare informatie te bundelen, hoopt GGD Groningen dat inwoners de initiatieven over gezond leven in Groningen goed kunnen vinden.