Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Logo GGD Groningen - 100-jarig jubileum
Waar ben je naar op zoek?

GGD Stadskanaal start met Centering Parenting

Geplaatst op: 29 januari 2019

Samen met andere ouders praten over ouderschap en het opvoeden van je kind. Dat is Centering Parenting, een methode die uit Amerika komt en inmiddels steeds meer door de jeugdgezondheidszorg wordt omarmd. GGD Stadskanaal had vandaag de eerste bijeenkomst.

Het eerste jaar met je baby is vaak een mooie maar soms ook zware periode. Het is fijn om deze periode te delen met andere ouders. Bij Centering Parenting komen ouders met hun baby`s van dezelfde leeftijd bij elkaar om de ontwikkeling van de baby en het gezin te bespreken, samen met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Ouders worden op deze manier actief betrokken door:

  • zorgen te delen met het consultatiebureau en met een andere groep ouders.
  • meer tijd te hebben met de jeugdverpleegkundige of jeugdarts.
  • zelf de gezondheid en ontwikkeling van de baby te kunnen volgen.
  • ervaringen uit te kunnen wisselen in de groep.

Ouders leren zelf de baby wegen en meten en zijn actief betrokken bij de zorg en gezondheid van de baby. Ook leren ze hoe gezondere keuzes gemaakt kunnen worden voor henzelf als gezin en de baby.

In de groep bespreken we onderwerpen die belangrijk zijn voor het gezin en de baby. Ouders ontmoeten andere ouders waardoor ze ervaringen kunnen delen en zo nodig elkaar kunnen steunen. De bijeenkomsten zijn op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van het eerste jaar.