Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Hanzeplein rookvrij!

Geplaatst op: 10 oktober 2019

Op woensdagmiddag 9 oktober 2019, tijdens de Healthy Ageing Week, is de campagne voor een rookvrij Hanzeplein gelanceerd. Jos Aartsen, voorzitter Raad van Bestuur UMCG, vertelt: “Sinds januari 2019 is het Universitair Medisch Centrum Groningen al rookvrij. Het ziekenhuis wil zo een bijdrage leveren aan het realiseren van een rookvrije generatie. Prachtig om vandaag gezamenlijk met onze buren aan het Hanzeplein en kinderen dit plein om te vormen tot een rookvrij plein.”

Gezamenlijk initiatief
De campagne voor een rookvrij Hanzeplein is een initiatief van het UMCG, GGD Groningen, Triade, Apotheek Hanzeplein, VNN en Campus Groningen. Op het Hanzeplein prijken nu 3 grote vlaggen met een positieve en heldere boodschap. Een nieuwe generatie – van baby, peuter tot (pre)puber – zegt ‘dank je wel’ voor dit rookvrije plein.
De campagne is ontstaan naar aanleiding van de wens van een aantal bewoners/bedrijven aan het Hanzeplein, die er samen voor willen zorgen dat het plein een gezonde omgeving is. Roken vlak bij de ingang van het UMCG, bij GGD Groningen, bij de Apotheek of bij bedrijven aan het plein waar ondernemers werken aan de toekomst van gezondheid, past niet bij de ambities die deze organisaties hebben.

Opening met de nieuwe generatie
Na het openingswoord werden de 3 vlaggen tegelijkertijd gehesen door Jos Rietveld (directeur GGD Groningen), Jos Aartsen (Raad van Bestuur UMCG), Edward van der Meer (directeur Triade), in het bijzijn van een groep kinderen. Daarnaast kregen de initiatiefnemers elk een eigen vlag die ze bij hun voordeur kunnen plaatsen.