Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

IkPas: 30 dagen zonder alcohol

Geplaatst op: 24 december 2019

Minder alcohol drinken is één van de meest voorkomende voornemens. In de praktijk blijken mensen het vaak moeilijk vol te houden. ‘IkPas’ is een initiatief waarbij je 30 dagen stopt met alcohol drinken. IkPas start op 1 januari 2020 en wordt in Groningen ondersteund door Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en GGD Groningen.

Een maand lang geen alcohol
Het goede voornemen om minder alcohol te gaan drinken in het nieuwe jaar blijkt vaak moeilijk vol te houden. Met een grote groep mensen stoppen, helpt om het vol te houden. Samen met andere deelnemers is het met IkPas mogelijk om een frisse start maken.

Bewust worden van drinkgedrag
Door mee te doen aan IkPas geef je jezelf de kans om vastgeroeste patronen te doorbreken en word je je bewuster van je alcoholgebruik. Je hebt zelf een keuze als het gaat om alcohol drinken. Deelnemers van de eerste 4 edities van IkPas hebben ervaren dat ze zich fitter en scherper voelen, beter slapen, afvallen en het scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Meedoen
Doe je mee met 30 dagen geen alcohol drinken per 1 januari? Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl. Je krijgt dan toegang tot unieke informatie die alleen beschikbaar is voor deelnemers. Je kunt ook gebruikmaken van de ‘IkPas -coach’: een persoonlijke vraagbaak voor als je advies nodig hebt op moeilijke momenten.

Gezamenlijke ondersteuning
VNN en GGD Groningen vinden een bewust leefpatroon belangrijk en ondersteunen deze campagne daarom van harte. IkPas sluit aan bij de ambitie van het Nationaal Preventieakkoord. Alcohol drinken moet een bewuste keuze worden waarvan mensen weten wat de gezondheidseffecten zijn.