Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

IkPas: begin het nieuwe jaar zonder alcohol

Geplaatst op: 17 december 2020

Minder alcohol drinken is één van de meest voorkomende voornemens aan het begin van een nieuw jaar. In de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. ‘IkPas’ is een initiatief waarbij je 30 dagen stopt met alcohol drinken. IkPas start op 1 januari 2021 en wordt in Groningen ondersteund door Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en GGD Groningen.

Een maand lang geen alcohol

Het goede voornemen om in het nieuwe jaar minder alcohol te drinken, vinden mensen vaak moeilijk vol te houden. Met een grote groep stoppen helpt om het wél vol te houden. Samen met andere deelnemers is het mogelijk om met IkPas een frisse start maken.

Bewust worden van drinkgedrag

Door mee te doen aan IkPas geef je jezelf de kans om vastgeroeste patronen te doorbreken en word je je bewuster van je alcoholgebruik. Je hebt zelf de keuze als het gaat om het nuttigen van alcohol. Veel deelnemers van de eerste 4 edities van IkPas hebben ervaren dat ze zich fitter en scherper voelen, beter slapen en afvallen als ze geen alcohol drinken. Bovendien scheelt het in de portemonnee.

Gezamenlijke ondersteuning

VNN en GGD Groningen vinden een bewust leefpatroon belangrijk en ondersteunen deze campagne daarom van harte. Alcohol drinken moet een bewuste keuze worden waarvan mensen weten wat de gezondheidseffecten zijn. In Groningen gaat de gemeente Westerkwartier hier actief mee aan de slag: het voltallig college, een aantal raadsleden, gemeenteambtenaren en medewerkers van Sociaal Werk De Schans drinken een maand lang geen alcohol. Zij roepen inwoners van hun gemeente op om zich bij hen aan te sluiten.

Ga jij de uitdaging aan?

Doe je mee met 30 dagen geen alcohol drinken vanaf 1 januari 2021?
Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl
Door je aan te melden, krijg je toegang tot unieke informatie die alleen beschikbaar is voor deelnemers.