Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Logo GGD Groningen - 100-jarig jubileum
Waar ben je naar op zoek?

Informatiepunt resistente bacteriën open

Geplaatst op: 31 oktober 2018

Vanaf 1 november 2018 geeft het informatiepunt MRSA/BRMO Noord-Nederland advies en ondersteuning bij vragen en onduidelijkheden over resistente bacteriën. Het informatiepunt is bereikbaar op telefoonnummer 088-2299900 en per e-mail op info@MRSA-BRMO-informatie.nl.

Het informatiepunt is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9 tot 17 uur en op vrijdag van 9 tot 13 uur.

Wat is BRMO?

Bijzondere resistente Micro-organismen (BRMO) zijn bacteriën die ongevoelig zijn geworden voor veel soorten antibiotica. Infecties door deze bacteriën zijn daardoor moeilijk te behandelen.

Wat is MSRA?

Meticilline-resistente staphylococcus aureus (MRSA), de zogenaamde ziekenhuisbacterie, is een BRMO, maar de maatregelen voor deze bacterie zijn anders dan voor de overige BRMO.

Mensen met BRMO of MRSA

Mensen die een BRMO of MRSA bij zich dragen en hun hulpverleners hebben regelmatig vragen over dragerschap met en de behandeling van infecties met MRSA of BRMO. Er bestaat veel onzekerheid die soms leidt tot onrust.

Buiten de ziekenhuissituatie is het vaak niet duidelijk bij wie patiënten en zorgverleners voor vragen en ondersteuning terecht kunnen. Daarom starten de drie noordelijke GGD’en, de medisch-microbiologische laboratoria en de infectieziekte-poliklinieken van de ziekenhuizen dit informatiepunt. Hier is eenduidige en deskundige informatie voor iedereen beschikbaar.