Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Inloopspreekuur GGD voor reisvaccinaties

Geplaatst op: 28 mei 2018

GGD Groningen houdt vanaf dinsdag 29 mei tot en met dinsdag 17 juli elke dinsdagmiddag een inloopspreekuur voor reizigers. Bezoekers kunnen dan zonder afspraak vaccinaties en gezondheidsadvies krijgen zodat ze met de juiste bescherming op vakantie gaan. Het spreekuur vindt plaats op dinsdagen van 13.30 uur tot 15.00 uur aan het Hanzeplein 120 in Groningen.

Mensen die binnenkort naar het buitenland gaan (voor maximaal drie maanden) en mogelijk vaccinaties en reisadvies nodig hebben, zijn welkom om langs te komen op dit inloopspreekuur. Ook als je last minute een verre reis gaat maken, kun je er terecht. Het unieke van dit inloopspreekuur is dat het zonder afspraak bezocht kan worden.

Beschermd op reis

GGD Groningen organiseert het inloopspreekuur omdat veel mensen onvoldoende beschermd op vakantie gaan. Zij weten vaak niet dat voor sommige bestemmingen in Europa ook vaccinaties worden aanbevolen. In deze landen kunnen reizigers namelijk ook hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus en polio oplopen. Een infectie ontstaat vaak ongemerkt via voedsel en drinkwater.
Daarnaast leeft het idee dat vaccineren kort voor vertrek of voor een korte reis niet zinvol is. Veel vaccinaties kunnen echter één dag voor vertrek nog gegeven worden.

Reisadvies van GGD Groningen

Tijdens de inloopspreekuren kunnen reizigers bij GGD Groningen terecht voor deskundig advies, aanbevolen en verplichte inentingen. Het advies is afgestemd op de bestemming en de persoonlijke situatie van de reiziger.

Wanneer wel een afspraak maken?

Vanwege langere wachttijden tijdens een inloopspreekuur adviseert GGD Groningen ouders met kinderen én personen met gezondheidsklachten om wél een afspraak te maken. Dit kan online of telefonisch. Meer informatie is te vinden op ggd.groningen.nl/gezond-op-reis.