Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Jeugd maakt kennis met basketbal tijdens Week voor Gezonde Jeugd

Geplaatst op: 7 juni 2021

7 juni 2021

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Donar en Bslim organiseren van 7 t/m 11 juni 2021 diverse basketbal-clinics in verschillende wijken van de gemeente Groningen. Dit gebeurt in het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd.

Samenwerking
Op maandag 7 juni 2021 tekenen JOGG en Donar een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerking bestaat uit het breder bekendmaken van basketbal onder de jeugd door jaarlijks meerdere clinics (groepslessen) te organiseren in de wijken Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk, De Wijert Zuid, Indische Buurt/de Hoogte, Lewenborg en Beijum.

Doel basketbal-clinics
Door middel van deze basketbal-clinics maken duizenden kinderen/scholieren kennis met basketbal. Het doel is om de basketbalsport én beweging onder jongeren in Nederland te stimuleren. De clinics in Groningen worden gegeven door ervaren trainers van Donar, in samenwerking met buurtsportcoaches van Bslim en het Huis voor de Sport Groningen.

Marieke Wijninga, JOGG-regisseur: “Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Vanuit JOGG laten we samen met Donar en Bslim zien achter deze boodschap te staan. Daarom werken we samen aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien.”

Betrokkenheid basketbalclub Donar
Donar voelt zich betrokken bij het leefklimaat in de gemeente Groningen en organiseert daarom onder andere deze basketbal-clinics.

Gisela Staal, commercieel manager Donar: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. Door onze clinics kunnen we een bijdrage leveren aan beweging en gezondheid van de jeugd in onze regio. Daar worden we blij van!

Na clinic gratis meetrainen
De clinics worden gegeven door een ervaren trainer van Donar. Tijdens de clinics maken de kinderen spelenderwijs kennis met basketbal door middel van uitdagende oefeningen en echte wedstrijdjes waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Kinderen die door de clinics enthousiast zijn geworden over basketbal, mogen 3 keer gratis meetrainen bij een club in de buurt. Kinderen die hierna lid worden, mogen bovendien een bezoek aan Donar brengen met hun gehele gezin.

Over de Week voor de Gezonde Jeugd
Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd vragen de JOGG-gemeenten, zoals in dit geval de gemeente Groningen, en lokale partners (o.a. bedrijven en scholen) met diverse activiteiten aandacht voor een gezondere leefomgeving.

Over JOGG: gezonde Jeugd, gezonde toekomst
JOGG is een ‘werknet’ van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen werken we aan de integrale JOGG-aanpak waarmee we de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder maken. Kijk voor meer informatie op www.jogg.nl

GGD Groningen draagt bij aan JOGG door het delen van kennis op het gebied van gezondheidsbevordering. Er wordt samengewerkt met Bslim, een sportief leefstijlprogramma en sinds 2006 actief in 8 wijken in de stad Groningen en Ten Boer.