Tekstgrootte
kleiner groter

Jeugd & opvoeding

Wij begeleiden ouders en opvoeders bij het gezond opgroeien en het opvoeden van kinderen van 0 tot 19 jaar.
 

Het eerste contact is al een paar dagen na de geboorte, dan krijgt uw kind een hielprik en een gehoortest. Op het consultatiebureau meten en wegen wij uw kind en krijgt uw kind vaccinaties tegen een aantal ziektes. Op de basisschool voeren wij verschillende gezondheidscontroles uit en houden wij spreekuur.

In het overzicht contactmomenten (pdf, 24 kB) kunt u zien op welke leeftijden van uw kind de verschillende gezondheidscontroles zijn.
 

Hulp en ondersteuning 

Wij bieden ouders en opvoeders in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) hulp en ondersteuning bij het opvoeden. U kunt bijvoorbeeld een cursus volgen of naar een ouderbijeenkomst komen. U kunt ook gebruik maken van onze hulp bij opvoeden.
 

Over verschillende onderwerpen hebben wij informatie- en opvoedingsfolders. Bent u beginnende moeder en/of vader en vindt u het fijn om ervaringen, tips en vragen te delen met een ervaren ouder? Dan kunt u zich aanmelden voor Moeders Informeren Moeders.
 

Spraak en taal

Onze logopedisten kijken of kinderen problemen hebben met spraak en taal. Dit noemen wij preventieve logopedie
 

Ontdekken en bespreekbaar maken 

Onze medewerkers hebben een belangrijke taak bij het ontdekken en bespreekbaar maken van bijvoorbeeld meisjesbesnijdenis en kindermishandeling.

Meer informatie
Wij hebben twee folders uitgegeven met meer informatie. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige versie.(pdf 3,6MB)

WhatsApp

Contact via een Whatsappbericht: 06 105 65 212 (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur).

Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. Wij proberen zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur de WhatsApp-berichten te beantwoorden.

De GGD verstuurt geen privacy-gevoelige informatie via WhatsApp.

Deel deze pagina op

Afspraak maken

050 367 49 90

Telefonisch advies

050 367 49 91

Alleen WhatsApp

06 105 65 212

ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur