Tekstgrootte
kleiner groter

Mondgezondheid

Eten, drinken, praten en lachen. U doet het allemaal met uw mond. Een goede mondverzorging is net zo belangrijk als voldoende beweging en gevarieerde voeding. Als uw kind op jonge leeftijd goed leert tandenpoetsen, voorkomt dat gaatjes en andere problemen. Ook op latere leeftijd.
 

Mondgezondheid thuis

Voor een gezond gebit is een goede mondverzorging erg belangrijk. Meer informatie vindt u bijvoorbeeld op:

Mondgezondheid op het consultatiebureau

Artsen en verpleegkundigen van het consultatiebureau geven u advies over de mondverzorging van uw kind. Wanneer begint u met tandenpoetsen? Welke tandpasta met fluoride kunt u het beste gebruiken? Wanneer stopt u met het gebruik van een zuigfles? U kunt ook zelf vragen stellen.

Zodra het eerste tandje van uw kind doorbreekt, kunt u beginnen met het poetsen. GGD Groningen adviseert u om het eerste bezoek aan de tandartspraktijk te brengen als uw kind twee jaar is. Op het consultatiebureau ligt een oproepkaart voor u klaar, die u mee kunt nemen naar uw tandartspraktijk. Lees meer over het project ‘Vanaf 2 jaar naar de tandartspraktijk’.
 

Mondgezondheid op school

Zie Persoonlijke verzorging (Menukaart Gezonde School basisonderwijs).
Op veel scholen wordt wekelijks klassikaal fluoride gespoeld. Fluoridespoelen helpt erg goed tegen tandbederf en leert uw kind dat een gezond gebit belangrijk is. Fluoridespoelen is goed voor alle kinderen vanaf 6 jaar. Meer informatie over fluoridespoelen vindt u op de website van Winkel Healthcare Service.
 

Meer informatie over mondgezondheid

Heeft u vragen over de mondgezondheid van uw kind(eren)? Neem dan contact op met het team Gezondheidsbevordering van GGD Groningen. Onze medewerkers beantwoorden uw vraag, helpen u informatie zoeken of verwijzen u door naar de juiste persoon of instantie. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 050 367 49 91. Bekijk ook de informatie- en opvoedingsfolders van GGD Groningen.

Deel deze pagina op