Tekstgrootte
kleiner groter

Plezier op school

Weinig vrienden, gepest worden of vaak ruzie met leeftijdgenoten. Voor de aanstaande brugklasser die zich hierin herkent, wordt de zomercursus ‘Plezier op School’ gegeven.

In deze tweedaagse cursus leren kinderen hoe ze contact kunnen leggen met andere kinderen, op kunnen komen voor zichzelf en hoe ze kunnen omgaan met pesten.  Op een speelse manier wordt er met de kinderen gewerkt. Kinderen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen, worden minder gepest en hebben meer vrienden.

Wanneer is de cursus?

Juist de overgang naar het voortgezet onderwijs blijkt een geschikt moment om de kinderen te trainen in de omgang met anderen. De basisschool periode is afgesloten, de leerlingen gaan niet meer terug naar deze situatie. Ze krijgen een nieuwe kans en worden niet gehinderd door de oude groep. Juist in het begin van een nieuwe klas, geeft dit leerlingen een betere kans. Daarom start een cursus ‘Plezier op School’ voor aanstaande brugklassers in de zomervakantie. De cursus wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie. Dit is op donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september 2017 in de stad Groningen. Voor kinderen met autisme en voor kinderen die naar praktijkonderwijs gaan starten twee aparte groepen. Voor deze groepen wordt de cursus over vier ochtenden verspreid (29 aug.  t/m 1 sept. 2017).

Aanmelden is gratis

‘Plezier op School’ wordt gefinancierd door de gemeente Groningen; deelname is daarom gratis.

Meer informatie over de cursus en het aanmeldingsformulier vindt u in de brochure (pdf 237kB).

Deel deze pagina op

Afspraak maken

050 367 49 90

Telefonisch advies

050 367 49 91

Alleen WhatsApp

06 105 65 212

ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur