Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

0 tot 4 jaar

Hielprik, gehoorscreening en huisbezoek

Vlak na de geboorte van je kind krijg je vanuit de jeugdgezondheidszorg een uitnodiging voor een hielprik en een gehoorscreening.

In diezelfde periode neemt de jeugdverpleegkundige contact met je op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek maak je kennis met de jeugdverpleegkundige, krijg je informatie over de jeugdgezondheidszorg en krijg je voorlichting over de eerste tijd met je baby. De jeugdgezondheidszorg houdt een dossier bij van je kind en uiteraard is er ruimte voor al je vragen. De jeugdgezondheidszorg is gratis en beschikbaar voor alle kinderen in Nederland tot 18 jaar.

Borstvoeding

Borstvoeding geven heeft veel voordelen. In moedermelk zitten ontzettend veel antistoffen die bijdragen aan de gezondheid van je kind. Dat werkt direct, het werkt namelijk tegen infecties en virussen, maar ook op de lange termijn weten we dat het bescherming bied tegen allerlei ziektes. Ook voor moeders is het gezond om borstvoeding te geven. Je herstelt hierdoor sneller van je bevalling.

We leggen je graag uit wat de voordelen van borstvoeding zijn, hoe je je kind kan aanleggen en welke houdingen fijn zijn. Heb je problemen met borstvoeding geven of wil je hulp? Ook dan kun je bij GGD Groningen terecht.

Vragen over jouw kind

Heb je vragen over de opvoeding of gezondheid van je kind of wil je een afspraak maken met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Neem gerust contact met ons op.

  • Bel voor informatie en/of advies met onze Telefonische Advisering: 050 367 49 91.
  • Een bericht sturen via WhatsApp kan ook: 06 52 57 92 53.
  • Bel voor het maken/wijzigen van een afspraak met het Afsprakenbureau: 050 367 49 90.
    Bereikbaar van maandag t/m vrijdag, 8.00 tot 17.00 uur.

GroeiGids App

Gebruik jij de GroeiGids App al? In de GroeiGids App vind je betrouwbare informatie over gezondheid, opvoeding en ouderschap. Daarnaast kun je belangrijke en leuke momenten van je kind vastleggen vanaf de zwangerschap tot het 18e jaar. Noteer de groei en ontwikkeling van je kind en voeg foto’s en/of video’s toe. Je kunt alle gegevens printen als boekje. Zo heb je een tastbare herinnering voor later.

Folders voor ouders

Bekijk hier de folders Jeugdgezondheidszorg voor ouders met kinderen van 0-4 jaar.