Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

0 tot 4 jaar

Vlak na de geboorte van je kind krijg je vanuit de jeugdgezondheidszorg een uitnodiging voor een hielprik en een gehoorscreening. In diezelfde periode neemt de jeugdverpleegkundige contact met je op om een afspraak te maken voor een huisbezoek.

Tijdens dit huisbezoek maak je kennis met de jeugdverpleegkundige, krijg je informatie over de jeugdgezondheidszorg en krijg je voorlichting over de eerste tijd met je baby. De jeugdgezondheidszorg houdt een dossier bij van je kind en uiteraard is er ruimte voor al je vragen. De jeugdgezondheidszorg is gratis en beschikbaar voor alle kinderen in Nederland tot 18 jaar.

  • Bekijk hier de folders voor ouders over kinderen, (op)voeding, spelen, scheiden, positieve gezondheid en nog veel meer.
  • Folders Jeugdgezondheidszorg

GroeiGids App en Ouderchat
Gebruik jij de GroeiGids App al? In de GroeiGids App vind je betrouwbare informatie over gezondheid, opvoeding en ouderschap. Daarnaast kun je belangrijke en leuke momenten van je kind vastleggen vanaf de zwangerschap tot het 18e jaar. Noteer de groei en ontwikkeling van je kind en voeg foto’s en/of video’s toe. Je kunt alle gegevens printen als boekje. Zo heb je een tastbare herinnering voor later.

Via de GroeiGids Ouderchat kun je jouw vragen stellen aan een jeugdverpleegkundige van maandag- tot en met vrijdagavond van 18.00 – 22.00 uur. In het weekend zijn zij bereikbaar van 8.30 – 22.00 uur.

Heb je vragen over jouw kind?
Heb je vragen over de opvoeding of gezondheid van je kind of wil je een afspraak maken met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Neem gerust contact met ons op.

  • We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag, 8.00 tot 17.00 uur.
  • Bel voor informatie en/of advies met onze Telefonische Advisering via 050 367 49 91.
  • Of stuur een bericht via WhatsApp 06 52 57 92 53.
    Let op: je kunt ons WhatsApp-nummer niet bellen!
  • Bel voor het maken/wijzigen van een afspraak met het Afsprakenbureau via 050 367 49 90.

In jouw regio

Consultatiebureau

Borstvoeding

Moeders informeren moeders

Stevig ouderschap

Logopedie op het consultatiebureau

Mondgezondheid

Hulp bij opvoeden

Cursus Je kind helpen met leren praten

Groepsconsult consultatiebureau (CenteringParenting)