Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

CenteringParenting

Zorg op het consultatiebureau voor je kind en jezelf in een groep met andere ouders. CenteringParenting is gezondheidszorg voor ouders en baby’s in het eerste jaar, waarbij de normale gezondheidscontroles uitgebreid worden met extra tijd en aandacht binnen een groepsbijeenkomst. Je maakt kennis met de medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg en andere ouders met een ongeveer even oude baby.

Wat houdt CenteringParenting in?

  • Zelf wegen en meten van je baby en het volgen van de gezondheid en ontwikkeling van je baby.
  • Actief betrokken worden bij de zorg voor gezondheid van je baby en die van jezelf.
  • Belangrijke informatie voor jou en je baby over groei en ontwikkeling.
  • Onderwerpen die je wilt bespreken kunnen ingebracht worden en komen aan bod. Dit kan bijvoorbeeld gaan over voeding, ontwikkeling, veiligheid, vaccinaties, ouderschap, relaties of stress.

Wat zijn de voordelen van CenteringParenting?

Het voordeel is dat er meer tijd en aandacht beschikbaar is om onderwerpen te bespreken. Je kunt in de groep ervaringen uitwisselen.

CenteringParenting, misschien ook wat voor jou?

Als je baby geboren is, komt de jeugdverpleegkundige op huisbezoek. Je kunt dan aangeven dat je naar de Centering Parenting-bijeenkomsten wil. Dit kan in Pekela, Winschoten, Hoogezand, Stadskanaal en de stad Groningen.

CenteringParenting is een methode om ervaringen met anderen te delen, hiervan leren en meer betrokken te worden bij de gezondheid van je baby en die van jezelf.