Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Consultatiebureau

Op het consultatiebureau volgen jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen de groei, ontwikkeling en gezondheid van jouw kind in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Je komt voor het eerst naar het consultatiebureau als je kind ongeveer een maand oud is. Wij volgen jouw kind in zijn of haar groei en ontwikkeling. Daarnaast doen wij onderzoek en geven we inentingen, voorlichting en advies.

Inloopspreekuur

Wil je graag een keer vaker naar het consultatiebureau komen? Dat kan op het inloopspreekuur. Je kunt ook een afspraak maken voor een huisbezoek of een extra consult op het consultatiebureau.

Waar vind ik het consultatiebureau?

Elke gemeente in de provincie Groningen heeft één of meer consultatiebureaus, vaak onderdeel van een Centrum voor Jeugd en Gezin of een sociaal team van de gemeente. Natuurlijk ga je het liefst naar het consultatiebureau bij jou in de buurt.

Op het consultatiebureau wordt jouw kind gemeten en gewogen. Ook krijgt je kind inentingen (vaccinaties) tegen een aantal ziektes. Je kunt onze medewerkers alles vragen over de groei of ontwikkeling van je kind.

Wil je een afspraak op het consultatiebureau maken, wijzigen of afzeggen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur op 050 367 49 90.

Online een afspraak maken, wijzigen of afzeggen? Dat kan via het GGD Serviceportaal, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Je ontvangt per post een oproep om je kind(eren) te laten vaccineren. Dit zijn inentingen die volgens het Rijksvaccinatieprogramma worden aangeraden. De inentingen zijn gratis. Kinderen krijgen vaccinaties tegen twaalf infectieziekten.

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma vind je op de website van het RIVM. Wil je hierover met ons in gesprek? Dat kan! Geef dit aan bij het consultatiebureau of bel met onze Telefonische Advisering via 050 367 49 91.