Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Consultatiebureau

Afspraak op het consultatiebureau?

Heb je een afspraak?

De werkzaamheden op het consultatiebureau gaan tijdens de coronacrisis in aangepaste vorm door. Als jouw afspraak een telefonische afspraak kan worden, krijg je van tevoren bericht, per brief of e-mail. In alle andere gevallen rekenen we op je komst. We willen zoveel mogelijk zorg aan jouw kind kunnen verlenen op een verantwoorde manier.

Dat betekent:

  • Alle afspraken op het consultatiebureau gaan door.
  • Alle vaccinaties op afspraak, ook de 22-wekenprik voor zwangeren, gaan door.
  • Alle huisbezoeken op afspraak gaan door.
  • Alle inloopspreekuren (zonder afspraak) zijn vervallen.

Hielprik en gehoorscreening pasgeborenen
De hielprik en de gehoorscreening bij pasgeborenen tijdens ons huisbezoek gaat door.
Meer informatie hierover vind je op de website van het RIVM.

Verantwoord werken
We houden ons strikt aan alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Daarom vragen we je:

  • ons te bellen voordat je naar het consultatiebureau komt als één persoon uit jouw gezin verkoudheidsklachten en koorts (> 38 graden C) en/of benauwdheidsklachten heeft en je een afspraak hebt. Bel dan het Afsprakenbureau: 050 367 4990.
  • om meteen als je binnenkomt op het consultatiebureau je handen te wassen of ontsmetten.
  • om met één ouder per kind op je afspraak te komen.
  • om geen andere kinderen mee te nemen naar het consultatiebureau, dus ook broertjes en zusjes niet.

We werken met alle medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg hard om je ook in deze periode zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van jouw kind.

Heb je vragen over jouw kind?

Neem gerust contact op met onze Telefonische Advisering via: 050 367 49 91 of via Whatsapp: 06 52 57 92 53.
Bereikbaar: maandag t/m vrijdag, 8.00 – 17.00 uur.

Consultatiebureau

Op het consultatiebureau volgen jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen de groei, ontwikkeling en gezondheid van jouw kind in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Je komt voor het eerst naar het consultatiebureau als je kind ongeveer een maand oud is. Wij volgen jouw kind in zijn of haar groei en ontwikkeling. Daarnaast doen wij onderzoek en geven we inentingen, voorlichting en advies.

Inloopspreekuur

In verband met het coronavirus zijn de inloopspreekuren momenteel gesloten.

Waar vind ik het consultatiebureau?

Elke gemeente in de provincie Groningen heeft één of meer consultatiebureaus, vaak onderdeel van een Centrum voor Jeugd en Gezin of een sociaal team van de gemeente. Natuurlijk ga je het liefst naar het consultatiebureau bij jou in de buurt.

Op het consultatiebureau wordt jouw kind gemeten en gewogen. Ook krijgt je kind inentingen (vaccinaties) tegen een aantal ziektes. Je kunt onze medewerkers alles vragen over de groei of ontwikkeling van je kind.

Wil je een afspraak op het consultatiebureau maken, wijzigen of afzeggen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur op 050 367 49 90.

Online een afspraak maken, wijzigen of afzeggen? Dat kan via het GGD Serviceportaal, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Je ontvangt per post een oproep om je kind(eren) te laten vaccineren. Dit zijn inentingen die volgens het Rijksvaccinatieprogramma worden aangeraden. De inentingen zijn gratis. Kinderen krijgen vaccinaties tegen twaalf infectieziekten.

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma vind je op de website van het RIVM. Wil je hierover met ons in gesprek? Dat kan! Geef dit aan bij het consultatiebureau of bel met onze Telefonische Advisering via 050 367 49 91.