Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Consultatiebureau

Afspraak op het consultatiebureau?

De werkzaamheden op het consultatiebureau gaan tijdens de coronacrisis in aangepaste vorm door. Bij verkoudheidsklachten vragen we je om niet te komen, maar te bellen met het Afsprakenbureau (050 367 49 90) om de afspraak te verzetten. We willen zoveel mogelijk zorg aan jouw kind kunnen verlenen op een verantwoorde manier.

Heb je een afspraak?
Je hoeft niet zelf te bellen. Je wordt door ons gebeld.

Op maandag 16 maart 2020 heeft GGD Groningen besloten om:

  • Alle consulten zonder vaccinatie of noodzaak uit te stellen of telefonisch te doen.
  • Alle inloopspreekuren vanaf 17 maart 2020 voorlopig te sluiten.
  • Alle vaccinaties t/m 14 maanden, ook de 22-wekenprik voor zwangeren, door te laten gaan.

Op dinsdag 24 maart 2020 heeft GGD Groningen, op advies van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM), besloten om:

  • De gehoorscreening bij pasgeboren baby’s tijdelijk stop te zetten. Meer informatie vind je hier.

We houden ons strikt aan alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus (COVID 19) te voorkomen:

  • We verzoeken je om ons eerst te bellen als jij en/of je kind verkoudheidsklachten hebben.
  • We beperken de tijd die jij en jouw kind op het consultatiebureau zijn.
  • We vragen je om met één ouder per kind te komen.
  • We vragen om jouw oudere kinderen (peuters vanaf 1,5 jaar) thuis te laten. Neem hen niet onnodig mee naar het consultatiebureau, dus ook broertjes en zusjes niet.
  • De afspraken voor peuters doen we telefonisch.

We werken met alle medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg hard om je ook in deze periode zo veel mogelijk te kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van jouw kind.

Heb je vragen over jouw kind?

Dan kan dat telefonisch. Onze Telefonische Advisering is bereikbaar via: 050 367 49 91.

Consultatiebureau

Op het consultatiebureau volgen jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen de groei, ontwikkeling en gezondheid van jouw kind in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Je komt voor het eerst naar het consultatiebureau als je kind ongeveer een maand oud is. Wij volgen jouw kind in zijn of haar groei en ontwikkeling. Daarnaast doen wij onderzoek en geven we inentingen, voorlichting en advies.

Inloopspreekuur

Let op:

17 maart 2020: in verband met het coronavirus zijn de inloopspreekuren vanaf vandaag tot nader order gesloten.

Wil je graag een keer vaker naar het consultatiebureau komen? Dat kan op het inloopspreekuur. Je kunt ook een afspraak maken voor een huisbezoek of een extra consult op het consultatiebureau.

Waar vind ik het consultatiebureau?

Elke gemeente in de provincie Groningen heeft één of meer consultatiebureaus, vaak onderdeel van een Centrum voor Jeugd en Gezin of een sociaal team van de gemeente. Natuurlijk ga je het liefst naar het consultatiebureau bij jou in de buurt.

Op het consultatiebureau wordt jouw kind gemeten en gewogen. Ook krijgt je kind inentingen (vaccinaties) tegen een aantal ziektes. Je kunt onze medewerkers alles vragen over de groei of ontwikkeling van je kind.

Wil je een afspraak op het consultatiebureau maken, wijzigen of afzeggen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur op 050 367 49 90.

Online een afspraak maken, wijzigen of afzeggen? Dat kan via het GGD Serviceportaal, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Je ontvangt per post een oproep om je kind(eren) te laten vaccineren. Dit zijn inentingen die volgens het Rijksvaccinatieprogramma worden aangeraden. De inentingen zijn gratis. Kinderen krijgen vaccinaties tegen twaalf infectieziekten.

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma vind je op de website van het RIVM. Wil je hierover met ons in gesprek? Dat kan! Geef dit aan bij het consultatiebureau of bel met onze Telefonische Advisering via 050 367 49 91.