Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Een gezond gebit

Het verzorgen van het gebit van je kind is heel belangrijk. Zodra het eerste tandje van je kind doorbreekt, moet je beginnen met tandenpoetsen. Heb je vragen over mondverzorging? Kijk voor informatie en tips op allesoverhetgebit.nl.

De artsen en verpleegkundigen van het consultatiebureau geven je ook graag advies. Je kunt ook bellen met GGD Groningen:

 • Telefoon: 050 367 49 91
  Bereikbaar van maandag t/m vrijdag, 8.00 – 17.00 uur

Tips voor een gezond gebit

 • We adviseren om zodra het eerste tandje doorbreekt, met je kind naar een tandarts of mondhygiënist te gaan voor goede adviezen voor een gezond gebit. Een mondzorgpraktijk bij jou in de buurt vind je op zorgkaartnederland.nl.
  De controle bij de tandarts en mondhygiënist is tot 18 jaar gratis.

 • Heeft je kind soms geen zin om tanden te poetsen? Met de Tandenland app voor kinderen van 2-6 jaar wordt het leuk en makkelijk. De app bevat een timer met een tandenpoetslied voor tijdens het tandenpoetsen en tips om het kindergebit gezond en vrij van gaatjes te houden.
 • Naast allesoverhetgebit.nl geeft ook het Voedingscentrum handige tips om het gebit van je kind mooi, gezond en sterk te houden.

Mondgezondheid op school

 • De GGD adviseert het onderwijsproject ‘Hou je mond gezond!‘ van het Ivoren kruis voor peuters en leerlingen op de basisschool.
 • Het lesprogramma en de app Trammelant in Tandenland is voor kinderen van groep 1 t/m 4 en hun ouders. Kinderen krijgen voorlichting over tanden poetsen en gezond eten.
 • De lessen mondgezondheid tellen mee voor de aanpak Gezonde School. Door de lessen te geven kan de school het themacertificaat Voeding behalen.