Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Stevig ouderschap

Stevig Ouderschap is voor ouders met een pasgeboren baby, die om wat voor reden dan ook net dat beetje extra hulp bij de opvoeding prettig vinden. Bijvoorbeeld in de vorm van een luisterend oor, tips of adviezen.

Tijdens een consult op het consultatiebureau is er niet altijd voldoende tijd om een lang gesprek te voeren. Dan kan het programma Stevig Ouderschap een mooie aanvulling zijn.

In de volgende gemeentes kun je meedoen aan Stevig Ouderschap: Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde.

Een ouder vertelt het zo:

Stevig ouderschap gaat heel erg uit van jouw eigen kracht als moeder. Het grootste probleem bij mij was mijn eigen onzekerheid. Door de gesprekken kwam ik erachter dat ik eigenlijk heel goed wist wat wel of niet goed was. Daarnaast heb ik geleerd vooral te doen waar wij ons prettig bij voelen in plaats van wat ik denk dat iedereen verwacht. Ik had even een duwtje in de goede richting nodig.

Een Stevig Ouderschap-verpleegkundige van de GGD komt ongeveer zes keer bij je thuis. Meestal is dat als je kind de leeftijd heeft van ongeveer 6 weken, 3, 6, 9 en 12 maanden en de laatste keer is rond 18 maanden.

Wat houdt Stevig Ouderschap in?

Je bepaalt zelf welke onderwerpen je met de Stevig Ouderschap-verpleegkundige wilt bespreken. Onderwerpen die jij van belang vindt om een moeder of vader te kunnen zijn op een manier zoals jij zou willen. Waarbij je het fijn vindt om een luisterend oor te krijgen of dat er meegedacht wordt.

Om een idee te krijgen: sommige ouders luchten hun hart, omdat ze het gevoel hebben er alleen voor te staan of twijfelen of ze het wel goed doen. Anderen willen graag informatie om de ontwikkeling van hun kind goed te kunnen volgen en stimuleren.

Deelname aan het programma is gratis. De kosten van de huisbezoeken worden betaald uit gemeentelijke financiering. Om deze financiering zo goed mogelijk te besteden wordt aan ouders gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen. Met behulp van deze vragenlijst wordt vastgesteld of ouders in aanmerking komen om mee te doen.

Voor meer informatie kun je bellen met: 050 367 49 91.
Je kunt ook bij jouw consultatiebureau terecht.
Of kijk op: www.stevigouderschap.nl