Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Stevig ouderschap

Een kind krijgen en ouder worden is een bijzondere, maar ook ingrijpende gebeurtenis. Hoe blij en trots je ook bent, het is niet altijd gemakkelijk om ouder te zijn. Het is heel normaal dat je soms wat steun nodig hebt bij het ouderschap.

Tijdens de afspraken op het consultatiebureau kijken we, samen met jou als ouder, naar de groei en ontwikkeling van je kind. Bovendien kun je al je vragen over opgroeien en opvoeden stellen.

Maar soms is het ook plezierig om in je rol als ouder wat (extra) steun te krijgen. Bijvoorbeeld in de vorm van een luisterend oor, tips of adviezen. Dan kan het programma ‘Stevig Ouderschap’ een mooie aanvulling zijn.

Deelnemende gemeenten
In de volgende gemeenten kun je meedoen aan Stevig Ouderschap: Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde.

Een Stevig Ouderschap-verpleegkundige van de GGD komt ongeveer 6 keer bij jou thuis. In een periode van 1,5 jaar.

Je bepaalt zelf welke onderwerpen je met de Stevig Ouderschap-verpleegkundige wilt bespreken. Onderwerpen die jij van belang vindt om de moeder of vader te zijn op een manier zoals jij graag wilt. En waarbij je het fijn vindt om een luisterend oor te hebben en/of iemand die meedenkt.

Om een idee te krijgen: sommige ouders luchten hun hart, omdat ze het gevoel hebben er alleen voor te staan of omdat ze twijfelen of ze het wel goed doen. Anderen willen graag informatie om de ontwikkeling van hun kind goed te kunnen volgen en stimuleren.

Je kunt gratis gebruikmaken van het programma Stevig Ouderschap. De kosten van de huisbezoeken worden betaald door de gemeente waarin je woont.

De gemeenten die Stevig Ouderschap aanbieden, zijn Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde.

  • Voor meer informatie over Stevig Ouderschap kun je bellen met onze Telefonische Advisering via: 050 367 49 91.
    je kunt ook een bericht via WhatsApp sturen: 06 52 57 92 53.
    We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag, 8.00 tot 17.00 uur.
  • Je kunt ook bij jouw consultatiebureau terecht.
  • Of kijk op: stevigouderschap.nl