Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Landelijk telefoonnummer testafspraak corona geopend

Geplaatst op: 5 mei 2020

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur?

  • Bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een coronatest.
  • Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand.
  • Merk je dat het erg druk is bij 0800-1202? Probeer het dan later nog eens.

Uitvoeren coronatesten vanaf 2 juni 2020

Op dinsdag 2 juni wordt er gestart met het uitvoeren van de coronatesten. Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft die passen bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen.

Voor het maken van een afspraak worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van een afspraak wordt je burgerservicenummer (BSN) gevraagd ter identificatie.

Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag en er wordt geprobeerd om de uitslag binnen 48 uur door te geven.

De testlocatie voor inwoners van de provincie Groningen zit in het UMCG-ziekenhuis in Groningen. Dit is een testlocatie, geen teststraat. Dat betekent dat je niet in de auto kunt blijven zitten, maar op de testlocatie (lopend) naar binnen moet. Bekijk hier de routebeschrijving voor de testlocatie UMCG (pdf, 260 kB).