Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Landelijke Luizendag op 7 maart

Geplaatst op: 5 maart 2018

Het Landelijk Steunpunt Hoofdluis organiseert in samenwerking met het RIVM op 7 maart de landelijke Luizendag.

Voor scholen

Vooral op scholen is hoofdluis een veel voorkomend probleem. Daarom heeft het Landelijk Steunpunt Hoofdluis op 7 maart een actiedag voor scholen. Door als school mee te doen, kun je ouders actief betrekken bij het bestrijden van hoofdluis. Op de website van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis lees je meer over de actie en hoe jouw school mee kan doen.

Voor ouders

Hoofdluis is beslist geen drama en je hoeft jezelf niets te verwijten als jouw kind hoofdluis heeft. Hoofdluizen kunnen geen ziekten overbrengen. Het is onschadelijk, maar het kan veel jeuk geven. Door krabben kunnen er infecties ontstaan. Het krijgen van hoofdluis heeft niets te maken met schone of vieze haren.

Hoe krijg ik hoofdluis?

Hoofdluis kun je krijgen van contact met iemand die hoofdluis heeft: de luizen lopen van het ene hoofd naar het andere. Ze verplaatsen zich niet via kleding of andere spullen. Springen kunnen ze niet. Hoofdluis komt vaker bij kinderen voor, omdat tijdens het spelen of maken van selfies de hoofden elkaar raken. Ook volwassenen kunnen hoofdluis krijgen.

Wil je meer weten over hoofdluis en wat je eraan kunt doen? Kijk dan op onze website.