Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

MartiniPlaza wordt eerste vaccinatielocatie in Groningen

Geplaatst op: 23 december 2020

6 januari 2021
Aanpassing op dit nieuwsbericht:
GGD Groningen start vrijdag 15 januari 2021 met vaccineren.

Op maandag 18 januari 2021 start GGD Groningen met vaccineren tegen het coronavirus in MartiniPlaza aan de Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang.

Walk-in locatie

De vaccinatielocatie bevindt zich aan de voorzijde van MartiniPlaza en is strikt gescheiden van de testlocatie (die zich aan de achterzijde van het complex bevindt).

Het betreft een ‘walk-in’ locatie. Via een aparte uitgang verlaat men de priklocatie. Mensen die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

Vaccinatiestrategie

De komende weken bereidt GGD Groningen zich zorgvuldig voor zodat 18 januari a.s. de eerste zorgmedewerkers gevaccineerd kunnen worden met het vaccin BioNTech/Pfizer.

De eerste groep die in aanmerking komt voor vaccinatie omvat zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

In een periode van zes weken zullen dagelijks (ook in de weekenden) ongeveer 300-500 zorgmedewerkers in deze eerste ronde ingeënt worden. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken, waarbij de tweede prik drie weken na de eerste plaatsvindt.

Vanaf 4 januari 2021 krijgen deze zorgmedewerkers via hun werkgever een uitnodiging. Hierin staat hoe telefonisch een afspraak gemaakt kan worden. In een later stadium kan dit ook digitaal.