Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Mensen geboren in 1947 en 1948 kunnen nu online vaccinatieafspraak maken

Geplaatst op: 2 april 2021

2 april 2021

Vanaf dinsdag 6 april ontvangen mensen met het geboortejaar 1947 en 1948 van het RIVM een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Zij mogen vanaf vandaag, 2 april al online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Bij het maken van de online afspraak kan aangeklikt worden dat de uitnodiging ontvangen is, ook al is deze nog niet daadwerkelijk op de mat gevallen.

De groep uit geboortejaar 1947 en 1948 die nu wordt uitgenodigd bestaat landelijk uit ruim 390.000 personen. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. De GGD heeft in Nederland inmiddels ruim 80 locaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie. In Groningen wordt BioNTech/Pfizer gegeven in Martiniplaza en sportcentrumKardinge en daar komen vanaf 12 april de locaties Appingedam en Zuidhorn bij.

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd en wie welk vaccin krijgt. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

(Bron: GGD GHOR)