Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis ontvangen uitnodiging herhaalprik

Geplaatst op: 19 april 2022

19 april 2022

Vanaf vandaag, dinsdag 19 april, ontvangen mensen met een (ernstige) afweerstoornis hun uitnodiging voor een herhaalprik tegen corona. Het gaat om mensen die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening óf die bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. Zij ontvangen de uitnodiging per brief van hun medisch specialist.

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis lopen een groter risico op ernstige ziekte als zij besmet raken met het coronavirus. Zij kunnen nu, minimaal drie maanden na hun boosterprik, een herhaalprik halen. Deze herhaalprik is een mRNA vaccin van BioNTech/Pfizer of van Moderna. Het is niet mogelijk om zelf een keuze te maken.

Afspraak maken
Vanaf woensdag 20 april kunnen mensen met een afweerstoornis bij de GGD-locaties in de provincie Groningen terecht voor hun herhaalprik. In de uitnodigingsbrief staat hoe de afspraak gemaakt kan worden.

Vragen of twijfels?
Vragen of twijfels over de herhaalprik kunnen besproken worden met de eigen medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Mensen kunnen daarvoor kijken op de website vragenovercorona.nl.  Voor meer informatie en vragen over de herhaalprik voor mensen met een afweerstoornis kunnen mensen kijken op deze pagina van het RIVM.