Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Moestuintour om moestuintjes voor kinderen te stimuleren

Geplaatst op: 26 augustus 2019

Op vrijdag 20 september 2019 organiseert GGD Groningen in het kader van het project ‘Jong Leren Eten’ een Moestuintour langs inspirerende voorbeelden in de provincie Groningen. Deze tour is een vervolg op het Moestuinfestival van vorig jaar. Contactpersonen uit de kinderopvang, leerkrachten en pedagogisch medewerkers zijn van harte welkom om in de ‘moestuinbus’ te stappen. GGD Groningen hoopt hiermee het gebruik van moestuintjes op basisscholen en in de kinderopvang te stimuleren.

Waar komt mijn eten vandaan?
Het is belangrijk dat jonge kinderen zien waar hun voedsel vandaan komt en dat ze leren om gezond te eten. Want: jong geleerd is oud gedaan. De tour start om 10.00 uur bij Tuin in de Stad, Tarralaan 6 in Groningen en eindigt daar weer om 16.00 uur. Een educatieboer wordt bezocht, een schoolmoestuin, een schoolnatuurtuin en een groene kinderopvang. Onderweg is er een demonstratie van een poppenkastvoorstelling en iedereen kan lekker eten uit de moestuin. Leerkrachten/pedagogisch medewerkers krijgen veel tips en voorbeelden voor het opzetten en onderhouden van een moestuin met en voor kinderen op de eigen locatie.

Aanmelden Moestuintour
Leerkrachten en pedagogisch medewerkers uit de provincie Groningen kunnen zich aanmelden voor deze gratis Moestuintour door een mail te sturen naar coördinator Hannelore Börger van
GGD Groningen: hannelore.borger@ggd.groningen.nl Aanmelden kan t/m vrijdag 13 september.