Tekstgrootte
kleiner groter

Campagne tegen kindermishandeling van start

'Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling.’

Deze oproep doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik met de online campagne #ikkijknietweg in de door haar georganiseerde Week tegen Kindermishandeling. Deze week vindt plaats van 14 tot en met 20 november. Ieder jaar worden er 119.000 kinderen mishandeld, 45% van de Nederlanders komt pas in actie als ze zeker weet dat er sprake is van kindermishandeling.

Film

De campagne richt zich met name op het herkennen van signalen en in actie komen bij vermoedens van kindermishandeling. Bij de start op maandag 14 november presenteert de Taskforce daarnaast ook haar eindrapportage met daarin een advies om het aantal mishandelde kinderen fors terug te dringen. Tevens vindt de première van een 360 gradenYouTube-film plaats, waarin twee scènes zich tegelijkertijd afspelen voor de kijker.

Ook hebben meer dan twintig prominenten uit de entertainment, politiek en sport – zoals bijvoorbeeld Peter R. de Vries, Ruben Nicolai, Isa Hoes, Kim Feenstra, Danny Blind en de meeste fractievoorzitters van de politieke partijen – zich zichtbaar verbonden aan de online-campagne. Met de campagne beoogt de Taskforce alle omstanders, buren, ooms en tantes te bewegen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling.

Voor advies of hulp kan een ieder terecht bij Veilig Thuis via telefoonnummer 0800-2000. Een hulpverlener bekijkt dan in overleg welke stappen gezet kunnen worden en welke professionele hulp nodig is. Bellen kan ook anoniem.

GGD'en

De jeugdgezondheidszorg van de GGD'en en GGD GHOR Nederland zetten zich ook in voor de week tegen de kindermishandeling. Zo zijn er activiteiten in het land en wordt er landelijk de nodige redactionele aandacht aan het onderwerp geschonken. 

Kindermishandeling

Deel deze pagina op

Contact

050 367 40 00

E-mail - Twitter - Facebook

Reizigersvaccinaties

050 367 43 77

Alleen WhatsApp

06 105 65 212

ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur